Om Rugby League

Rugby League er en kontaktsport som blir spilt av to lag bestående av 13 spillere. Spillet spilles på en rektangulær bane som er 68 meter bred og 112-122 meter lang. Rugby League er en av to rugby-grener, og har sitt opphav fra Nord-England i 1895.

Da splittet Rugby League fra Rugby Football Union pga. uenigheter rundt kompensasjon for spillere. Reglene i Rugby League har siden endret seg med mål om å skape en hurtigere og mer underholdende idrett.

I Rugby League skårer man poeng ved å bære ballen over mållinjen og legge ballen ned, slik at ballen er i kontakt med både bakken og målskåreren. Dette kalles en "try", og gir 4 poeng. Når man skårer en try, får man også mulighet til å gjøre et "conversion kick". Et "conversion kick" er et frispark hvor man forsøker å sparke ballen mellom målstengene og over tverrleggeren. Lykkes man i dette så får man 2 poeng til. Man kan derfor få totalt 6 poeng på en "converted try".

Motstanderne forsøker å stoppe det angripende laget ved å takle spilleren som bærer ballen. Dersom motstanderne lykkes i å takle det angripende laget 6 ganger, gis ballen over til det forsvarende laget, som så skal forsøke å angripe for å skåre en "try". Skal man kaste ballen, så har man bare låv til å kaste ballen bakover.

Rugby League blir spilt internasjonalt, hovedsakelig i Europa, Australia, Asia- og Stillehavsøyene, og blir styrt av International Rugby League (IRL).

RUGBY LEAGUE er en idrett for alle. Enten man er stor eller liten, Sterk eller hurtig, barn eller voksen, så finnes det en posisjon til deg på banen.

DU SKAL FÅ MULIGHET TIL Å SPILLE VERDENS BESTE IDRETT;  RUGBY LEAGUE

Kontakt oss

Bruk skjemaet under for å komme i kontakt med oss.    Lillestrøm Rugby League Klubb

    Støtt oss med din grasrotandel!

    Bli Grasrotgiver i dag! Du kan bli grasrotgiver i alle Norsk Tippings kanaler, eller ved å sende SMS "Grasrotandelen 895231932" til 60000